onsdag 10 juni 2009

SOMMARLOV - det mesta regnar bort....







Nylockat hår, sommar fina klänningar, fjärilar i magen! Allt som sig bör inför dagens skolavslutningen. Tyvärr stämde vädret väl in i barnens sång "sommaren är kort, det mesta regnar bort..." Tappert sjöngs både Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer. Inte ett öga torrt, inte mycket annat heller! Frusna föräldrar trängdes under uppfällda paraply. Barnen var oberörda, glad och lyckliga över det till synes oändliga sommarlov som nu ligger framför dem. Ballonger släps varje år ut för niondeklassarna som lämnar skolan. Det symboliserar att de nu skickas ut i stora vida världen. Idag lyckades de regntunga ballonger knappt lyft upp i skyn.
Med jordgubbstårta firade vi sedan sommarlovet! Dagens väder till trots tror vi på ett härligt sommarlov med roliga utflykter, härliga bad och mycket lek, med små såväl som stora vänner.
För oss vuxna återstår ytterligare några veckors arbete innan vi får semesterledigt. Men snart är vi där....!

3 kommentarer:

  1. Sent i går kväll sa Nora att hennes lärare frågat om hon kunde sjunga en svensk sång på skolan i morgon (idag). På Youtube frossade vi lite i svenska visor och kom fram till att Idas sommarvisa är det svenskaste, svenska. Hittade ett klipp som förutom söt sång visade Sverige från sin vackraste sida. Nära till tårarna. Åhhh vad vi läntar hem till svensk sommar.

    SvaraRadera
  2. Vad jag tänkte på barnen på skolavslutningen, vissa saker vill man bara vara med på, då är Amsterdam lite långt bort! Ni verkar ha haft det mysigt trots regn!!! Kram Anna

    SvaraRadera
  3. HAHA, Gud vad läskigt det var att sjunga! Men jag kunde sjunga hur mkt fel jag ville, dom förstår NOTHING!!!!i!!

    SvaraRadera