lördag 7 augusti 2010

Kontraster

Ön med dess anrika historia, med byggnader och kulturarv från längesedan, med en hantverkstradition med gammalt traditionellt så väl som modernt hantverk. Naturen är mäktig, karg, kantig, ödslig, men också lummig och mjuk. Milslånga sandstränder blandas med steniga kustlandskap med raukar som stolt står upp ur marken. Man kan inte låta bli att imponeras och fascineras.



Visby denna ringmursomringade pittoreska stad, inte en rak gata, inte en gränd som inte bjuder på en vacker vy. Klängrosor, stockrosor, sten och puts. Och så havet i bakgrunden som den vackraste kuliss!


Furillen, cementindustri som omvandlats till ett hotell med förstklassig design. Även utan övernattning är detta ställe imponerade. Naturen och kontrasterna.





Loppisskyltar tar oss in på annars okörda vägar. Skulpurfabriken visar inspirerande betong och hantverk i var och varannan lada. Många oplanerade, härliga stopp blir det.


Hos vikingarna har vi provat våra färdigheter i sömnad, smide och pilbågsskjutning. Nordens mytologi lockar. 

3 kommentarer:

  1. TACK för fantastiskt fina bilder och informativ text. Det känns (nästan)som man är där på riktigt. Ha en fortsatt skön semester. Kram IBB LB

    SvaraRadera
  2. Vackert.... och sorgligt att det är så långt bort och att ni är så långt borta, eller är det vi som är långt borta? Hur som helst - njut av resterade semester så skall vi försöka få ordning på vardagen här, trots mycket tårar hos N.
    Kramar till er alla i familjen A & C

    SvaraRadera
  3. Vi fortsätter att njuta av vår semester, alla hälsar till er där hemma och er långt borta. Snart får vi få ordning på skypen igen!
    /C

    SvaraRadera