måndag 21 december 2009

Decemberkavalkad





Ingen tid på året är så innehållsrik, så full av traditioner och förväntningar som december. Både vad det gäller sådant som skall hända och sådant som förväntas bli gjort.

Pepparkakor skall bakas, rätt tjocklek på degen, rätt form på måtten och framför allt att inte glömma någon plåt i ugnen.





Med välfyllda burkar väntar sedan nästa bak-projekt. Lussekatterna. Helst skall de inte bli torra, trots att saffranet nästan gör det omöjligt. Russinen måste petas ner ordentligt.



Redan flera dagar in i december och ingen presentkalender! Det gamla presenthuset sedan jag var liten får nytt liv, och liv blev det! Vilken månad, paket och choklad varje morgon. Tur det är december bara en gång om året.
Avslutningar, julfester, julbord, fröken presenter och julklappar. Packade fikakorgar till alla tillställningar. Visst är julen härlig!



Mitt upp i detta kommer lucia så stämningsfullt skridande. Glömt är provandet av förkorta luciaklänningar, stjärngosse som vill vara pepparkaksgubbe. glitter i hela huset, batteribyte och sönderskruvade tärnljus.




I pepparkaksborgen råder krig och riddare har flyttat in.


Samtidigt övergår advetmyset till julmys. Hyacinter, amarylis och levade ljus. Jag njuter i detta hysteriska decemberkaos!

2 kommentarer:

  1. Så fint ni har det. Hur hinner du? Jag har inte fått till alla paket till kalendern i förväg utan det har blivit lite si och så med regelbundenheten - och som sagt - vad gör jag på dagarna? Det handlar nog mest om att det är så svårt att hitta julkänslan. Kram Kram

    SvaraRadera
  2. Intensivt har det varit, men nu känns det riktigt bra. En vit jul ger en härlig julstämning.
    /C

    SvaraRadera