fredag 22 maj 2009

Favorit dipp

Romescosås



Inför sommarens grillning eller som tillbehör till ett gott bröd.

100g skållad och skalad mandel
2 röda paprikor
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk chili
2 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
2 msk sherryvinäger eller annan god vinäger
salt & peppar

Rosta paprikorna i ugnen och skala dem. Dela paprikorna och tomaterna i bitar. Hacka vitlök och chili. Häll lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt allt hacket. Puttra ihop i fem minuter. Finhacka mandeln, tillsätt de övriga ingredienserna, oljan lite i taget. Mixa till en slät sås. Smaksätt med vinäger och smaka av med salt och peppar.

Receptet publicerades i två dagar i GP tidigare i vår.


Lite pill men helt klar mödan värt. Laga och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar