lördag 8 augusti 2009

Ciao!




I Italien, i en liten bergsby, Asolo, skall vi nu spendera en dryg vecka. Vi bor i en lägenhet, eller snarare en våning, i en form av house-swapping-projekt. Vi flög igår från Göteborg till Bergamo, därifrån tog vi oss med hjälp av hyrbil genom vägtullar och svindlande smala vägar till vår destinationen Asolo. Tack och lov för GPS. Jag som usel kartläsare förstår inte hur vi klarat oss utan den. Det är definitivt en trevligare stämning i bilen. I morse, vår första dag i Italien väcktes vi av "our housemaid". En mycket ovanlig upplevelse. Hon skall bla hjälpa oss med återvinningen, en komplicerad historia. Blir nervös varje gång något skall i soptunnan, vilken av alla lådor skall jag välja?
Vi besökte under dagen en annan liten stad, Bossano del Grappa, som drycken grappa. Efter bruschetta på mysig restaurang hittade vi till barnens stora glädje en utomhuspool. Inget bad utan badmössa!!!
Vi bor precis ovanpå Asolos mest populära café, café Centrale. Där satt jag och maken tidigare ikväll och tog ett varsitt glas vin. Barnen kunde bara ropa från fönstret ovan, smidig banvakt!
Det första italienska ordet barnen lärt sig och uttalar perfekt är gelato! Det betyder glass!





1 kommentar:

  1. Mycket fint skrivet om Venedig och andra ställen som ni besökt. Väldigt intressant och vackert!
    Njut så mycket ni kan. Kram M och K och J

    SvaraRadera