tisdag 15 februari 2011

En välsignad födelsedag!

Idag fyller mellandottern 10 år! Detta har givetvis firats. Paket och skönsång levererades som brukligt på sängen. Lillebror sprang upp i förväg och väckte och lämnade sitt paket.


Efter det packade vi som vanligt in oss i bilen för en dag med fullspäckat program. Första stoppet, ett tempel. Via ett parkeringsgarage kom vi in i templet.  Biljetter och offergåvor köptes. 108 små mynt skulle läggas i varsin liten urna varpå man vid varje nerlagd peng skulle upprepa en bön. Vi hade lite svårt med uttalet!   Efter att ha knutit lyckoarmband runt räcken  gick en tur i några uppbyggda grottor, inte helt olika Hotell Gasten på Liseberg med sina överraskningsmoment. Avhuggna kohuvuden, ormar och riktig is! Där satt också munkar utsatta att mässa. Sedan skulle kokosmjölk hällas på någon offerstaty, mynt kastas, ljus tändas, vedträn slängas i en eld och rökelse bäras runt ett altare. Hade det inte varit för indier försjunkna i bön, sittande på marken och munkar utställda i hörn hade man kunnat tro att det var någon form av nöjesfält. Vi fick iallafall med oss en påse med välsignande bananer, något som smakade fint då vi redan passerat lunchtid! 



Men inte ens med välsignade bananer klarade vi oss utan lunch så det blev ett stopp på Hard Rock Café i Bangaluru. Serveringspersonalen gratulerade dottern med sång och glass, sonen passade på att tappa ytterligare en tand!



Eftermiddagen ägnades åt att uträtta på förhand bestämda shoppingärenden. Det gick så "bra" så nu har vi nog intecknat presenter för var enda bemärkelsedag under det kommande året.


2 kommentarer:

  1. Hej Jag ser att ni har det bara bra och ingen hemlängtan ännu ?
    Jag är hemma idag igen influensan har ett fast grepp om Matilda, Krister och Albin fast han är bättre idag. Fortsätt och njut några dagar till Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Tack, det blir jobb tids nog. Krya på er! Vi ses snart!
    Kram
    Camilla

    SvaraRadera