söndag 13 februari 2011

GOA


Nu har vi återvänt till Bangalore efter fyra härliga dagar i Goa. Två mammor med sammanlagt sex barn såg nog för en del ut som ett lite udda ressällskap. I Indiska mått mätt helt otänkbart. Redan på flygplatsen utmärker man sig, inte bara genom att vara ljus, utan också som kvinna och dessutom som kvinna som reser utan en mans sällskap. Flygpassagerare  i Indien verkar till 80% bestå av män (generaliserat med tanke på få studietillfällen). Calangute i Goa visade sig vara ett fantastiskt fint ställe.  Hotellt låg precis vid havet med hotellrestaurang nere vid stranden, fin pool och välskött trådgård. Standarden på rummen varierade. Vi har njutit strandliv. Badat i härliga vågor, ätit god och billig mat, försökt värja oss och framförallt döttrarna från fotografering av nyfikna indiska män.

Barnen har gjort sig kompisar med alla servitörerna, vi har badat i poolen och letat efter elefanter. Elefanter hittade vi inga.  Sonen simma nu även med huvudet över vattnet och han är inte ensam i sällskapet om att tappa tänder.  Stranden var sandig, milsvid, vacker och besöktes inte bara av badande turister utan även envisa försäljare och kor! Havet svalkade knappt.

Igår kväll åkte vi på rekommendation iväg till en natt marknad. Då trafiksäkerhet är ett helt okänt begrepp i detta land "knödde" vi alla in oss i en liten taxi. Mer om detta och mycket annat kan du läsa om här. Något nervösa blev vi vuxna då taxichauffören säger att det finns två marknader och han ska ta oss till den bästa. Själva hade vi ingen aning. Det blev en mycket lyckad kväll. Efter att ha  presenterat en något större bil, som tyvärr visade sig sakna både AC och stötdämpare, fick samma taxichaufför även uppdraget att köra oss till flygplatsen idag. Som sagt var, trafiksäkerhet......men vi var glada att vi inte behövde putta i uppförsbackarna. Många härliga skratt har det blivit! 



7 kommentarer:

  1. Tycker det låter som en saga!! Vilken tur att ni åkte och tog vara på tillfället. Detta kommer ju att vara ett fantastiskt minne för livet hos er allihop. Fortsätt njuta.
    Kram från IBB LB

    SvaraRadera
  2. Kul att höra från er igen, å så kul att få se bilder oxå.
    Hjalmar har precis fått en kill-kusin : )
    Kram från oss

    SvaraRadera
  3. Visst är det fantastiskt att vara här! Vad blev det för sorts kusin? Hälsa och gratta!
    Kram C

    SvaraRadera
  4. Skickar en hälsning till er alla 9 på Alla Hjärtans Dag från Skåne, och en speciell kram till morgondagens födelsedagsgris. Kram från Malou & Co

    SvaraRadera
  5. Hjärtan till er också i Skåne. L tackar extra för födelsedagskramen!
    Kram
    C & CO

    SvaraRadera
  6. Alltid roligt att läsa om era äventyr. Vad mycket ni får vara med om. Och idag Lovisas födelsedag. Ge henne en stor kram från oss. K och jag hälsar till er alla men speciellt till Lovisa på hennes stora dag.
    Kramar M och K

    SvaraRadera
  7. Lovisa tackar och hälsar att hon har haft en jättebra födelsedag. Firar med er då vi kommer hem.
    /C

    SvaraRadera