onsdag 16 februari 2011

No lady in the bush




Idag har vi med Santoch som chaufför och guide besökt Nandi hills, apberget. Via slingrande serpentinvägar med branta stup gick färden uppför. Apor överallt, vana vid människor men inte så människovänliga. Att äta något i deras närhet är inte att rekommendera. På bergets topp fanns också ett 4500 år gammalt tempel. Helt olikt det tempel vi besökte igår. Här ville de att vi skulle dricka vatten som varit några varv framför ett altare, vilket vi artigt avböjde. Precis som igår fick vi ta av oss barfota innan vi gick in i templet. Som ni ser var det inte så många besökare.




Under hemfärden på ca 1,5 timma blev jag akut kissnödig. Inte helt lätt att lösa utefter en indisk landsväg. Chauffören, Santoch blev nog aningen skärrad när han förstod att det var panik. När jag föreslog väggrenen tyckte han i "not for ladies". Han trodde också jag skulle bli skrämd i buskarna, av ormar antar jag. I hisklig fart och med ett närmast konstant tutande körde han till en bensinmack med toalett. Vilken lättnad! Vilka passagerare!




Idag har vi också provat på det lokala färdmedlet ritsha. De finns i hundratusental i Bangalore. Lite för trafiknära för min smak!

6 kommentarer:

  1. Hur i all sin dag hinner ni med alla äventyr, fantastiskt roligt att följa er på resan. Har ni börjat nedräkningen??
    IBB LB

    SvaraRadera
  2. Att du alltid skall hamna i buskarna på dina semestrar!!!!!!!!!!!!!!
    / M

    SvaraRadera
  3. Vi försöker att inte räkna, håller oss sysselsatta så vi inte behöver tänka på det. Vinterkylan kan vänta.

    Det var i alla fall ingen motorväg för öppen ridå!
    /C

    SvaraRadera
  4. Stackars Camilla. Snäll chaufför som tutade hela vägen. Så mycket ni får vara med om! Njut av sista dagarna. Kram från M och K

    SvaraRadera
  5. Ja, chauffören är verkligen bra, värd lite extra betalning som har släpat runt på oss i flera veckor.
    /C

    SvaraRadera
  6. Haha, Santhosh vart nog shokad! Men han skrattade ju bara efteråt som tur va!

    Kram

    SvaraRadera