onsdag 11 april 2012

Ändrade planer


Gårdagens plan var att besöka en fin park i Shanghai. Regn gjorde att vi istället promenerade runt i kinesiska gränder. Humöret varierade. Som mellandottern beskriver det; lillebror höll på att få ett bryt, kusinen skrek i en timma, svågern blev helt nervös och ville åka hem. Så blev det. Killarna drog hem och tjejern fortsatte . Shoppade hutlöst dyrt te och prylar från designtorget för nästan inget alls.



Efter att vi återstrålat och alla hade återfått energin och humör valde vissa av oss att åka till ”fakemarket”. Där pågick shopping under ett par intensiva timmar. Jag blev kallad "tough lady" vilket jag anser som ett gott betyg i prutvärlden. Helt galet!

Idag har vi varit i Shanghais botaniska trädgård. En artrik trädgård med fruktråd och magnolia i full blom.




Det blev en långpromenad även idag. Motion får vi gott om. Även Kineserna verkar ha anammat det här med FaR, fysisk aktivitet på recept.


Aktiviteten i parken var av varierande slag.





När vi är ute och far, min svåger, jag och fyra kusiner antas vi nog vara en stor familj. Livet kan tyckas orättvist för kineser som bara får ha ett barn. Det känns ganska förmätet att ha tre barn när man är här i Kina. Många pekar och undrar om jag är mamma till alla mina tre barn. Tänk att det i Kina inte finns några syskon, inget syskonkiv och en massa bortskämda barn.



Nu sitter jag här i mörker. Alla andra sover. Jag tittar ut över skyskraporna, en mäktig syn. Det regnar och det har åskat under kvällen. Det går ingen nöd på mig!



1 kommentar: