lördag 14 april 2012

Zhujiajiao

Nattugglan här igen! Dagens utflyktsmål, ett helt ommöjligt ställe att uttala, Zhujiajiao. Genom Shanghai rinner en stor flod. Utanför Shangahi finns flera städer, sk vattenstäder, som är uppbygda runt floder, där livet är vattnet och utvecklingen inte kommit så långt som inne i storstaden. Dessa städer liknas ibland vid Venedig. Hus kantar ringlande floder. Många kineser, trånga gränder och gondoler som passerade under de många broarna.


En fantastisk upplevelsrik utflykt.
Maten som serveras i gatustånden, ibland kan man gissa sig till vad det är, ibland önskar man att man inte kunde det.!






Gränder så trånga att det är svårt att ta sig fram och trädgårdar för lugn och fågelkvitter.



Vi besökte också tempel. Rokte rökelse, såg munkar och blev spådda. Munken förespådda att systersonen skulle bli lång......mamma och pappa som stod jämte är uppenbarligen långa. Vi får väl se om det slår in!



Efter trängslen på land var det mysigt med en färd med gondol på vattnet, under broarna. Då kom man också bakom husen och såg hur de fångade snäckor och tvättade tvätt.

Ikväll har vi haft en riktig myskväll med bad i pool och taccos!

2 kommentarer:

  1. Så mycket intressant och fint ni får vara med om. Helt otroligt! Så mycket spännande att läsa. Ha det bra sista dagarna. Kram till er alla och tack C för det fina arbetet med bloggen. M och K

    SvaraRadera
  2. Det är kul att veta att ni där hemma får en liten inblick i vad vi är med om. Mera kort och berättelser blir det hemma.
    /C

    SvaraRadera